Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem repül a Lufthansa a sztrájk miatt

2014.03.26. 15:54 Módosítva: 2014-03-26 15:54:11

Hatszáz járatát törölte csütörtöki menetrendjéből a német Lufthansa földi kiszolgáló személyzet több repülőtérre kiterjedő sztrájkja miatt – írja az MTI.

A Lufthansa törölte a Budapestről induló reggeli és délelőtti frankfurti, valamint szintén reggeli müncheni járatát. A szakszervezet keddi közleménye szerint a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a karbantartók sztrájkolnak majd a reggeli műszakban, legfeljebb 14 óráig. A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést, és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szférában.

Emiatt a Lufthansa délután 2 óráig szinte az összes európai és belföldi és több hosszú távú járatát törölte Frankfurtban és Münchenben, kivéve a Germanwings egyes járatait, ugyanakkor késésekre ezeken a járatokon is számítani lehet. A légicég azt kérte az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék járatukat. Azoknak az utasoknak, akik érintettek a járattörlésekben, ingyenes átfoglalást biztosítanak.

A ver.di szakszervezet munkabeszüntetésében csak a frankfurti repülőtéren mintegy hatezren vesznek részt, de fennakadásokra kell számítani a müncheni, a düsseldorfi, a kölni, a stuttgarti, a hamburgi és a hannoveri légikikötőkben is.

A bértárgyalásokon kérték még az egészségügyben dolgozók éjszakai pótlékának 15 százalékos emelését és a közlekedési vállalatok munkatársai részére pedig egy havi 70 eurós pótlék bevezetését. A munkaadók eddig az összes követelést elutasították. A bértárgyalások következő fordulóját március 31-én tartják.