Nem repül a Lufthansa a sztrájk miatt

2014.03.26. 15:54 Módosítva: 2014.03.26. 15:54

Hatszáz járatát törölte csütörtöki menetrendjéből a német Lufthansa földi kiszolgáló személyzet több repülőtérre kiterjedő sztrájkja miatt – írja az MTI.

A Lufthansa törölte a Budapestről induló reggeli és délelőtti frankfurti, valamint szintén reggeli müncheni járatát. A szakszervezet keddi közleménye szerint a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a karbantartók sztrájkolnak majd a reggeli műszakban, legfeljebb 14 óráig. A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést, és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szférában.

Emiatt a Lufthansa délután 2 óráig szinte az összes európai és belföldi és több hosszú távú járatát törölte Frankfurtban és Münchenben, kivéve a Germanwings egyes járatait, ugyanakkor késésekre ezeken a járatokon is számítani lehet. A légicég azt kérte az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék járatukat. Azoknak az utasoknak, akik érintettek a járattörlésekben, ingyenes átfoglalást biztosítanak.

A ver.di szakszervezet munkabeszüntetésében csak a frankfurti repülőtéren mintegy hatezren vesznek részt, de fennakadásokra kell számítani a müncheni, a düsseldorfi, a kölni, a stuttgarti, a hamburgi és a hannoveri légikikötőkben is.

A bértárgyalásokon kérték még az egészségügyben dolgozók éjszakai pótlékának 15 százalékos emelését és a közlekedési vállalatok munkatársai részére pedig egy havi 70 eurós pótlék bevezetését. A munkaadók eddig az összes követelést elutasították. A bértárgyalások következő fordulóját március 31-én tartják.