Eszter, Eliza
EUR 380,81 Ft
USD 355,11 Ft
14 °C
24 °C

Dinnye-, szesz- és dohányügyben folytatódik az eljárás

2014.04.16. 12:59

Három korábban indított kötelezettségszegési eljárást is új szakaszba léptet Magyarországgal szemben az Európai Bizottság – közölte szerdán a brüsszeli testület.

A bizottság indoklással ellátott véleményt küldött Budapestre abban az eljárásban, amely az uniós versenyjog maradéktalan alkalmazására kéri Magyarországot a mezőgazdasági termékek terén, miután Magyarország olyan jogszabályt fogadott el, amelynek értelmében a Gazdasági Versenyhivatal gyakorlatilag nem léphet fel a mezőgazdasági termékek kartellje ellen (ez az emlékezetes dinnyekartellüggyel függött össze).

Emellett az adózás terén indult eljárásokban is küldött egy-egy ilyen levelet Brüsszel Magyarországra.

  • Az egyikben azt kéri a bizottság, Magyarország szüntesse meg azt a gyakorlatot, hogy különféle szeszes italokra különböző jövedékiadó-kulcs vonatkozik.
  • A másikban pedig azt kifogásolja, hogy adóváltozás esetén a régi zárjeggyel ellátott dohánytermékeket 15 nap után ki kell vonni a forgalomból.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás