Simicska embere beszólt a kormánynak

2014.09.19. 12:23

Igazán érdekes cikk jelent meg Magyar Nemzetben, amiben Simicska két beosztottja kórusban panaszkodik a kormányra. 

A Magyar Nemzet egészen pontosan először leírja, hogy milyen fantasztikus gépeket és automatizált telepeket létesített a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdonában lévő Mezort-csoport, jó részben a sikeresen elnyert uniós pénzekből.  

Főleg a túzokok

Aztán a Mezort vezérigazgatója elkezd panaszkodni arról, hogy átgondolatlan a szabályozás és hogy munkahelyek fognak veszélybe kerülni, mivel 1200 hektár felett nem kapnak majd földalapú támogatást. Megjegyzi, hogy szükségtelen és káros volt csökkenteni a támogatásukat, hiszen 

az elvetett mag befektetés a jövőbe, ám ma nem lehetünk biztosak abban, hogy be tudjuk-e takarítani a munka gyümölcsét.

Aztán átadja a szót a cégcsoport egyik másik vezetőjének, aki szintén elmondja, hogy "viharos felhők gyűlnek" az égen, veszélyben a fejlődés és a mezőgazdasági termékek minősége is. Arról is futnak pár kört, hogy igazából még a túzokok is veszélyben lehetnek, ha a Mezort nem kap elég támogatást.

Nem biztos benne

A végén még arról értekeznek, hogy milyen rossz ez a verseny, hiszen "el tudnánk látni magunkat mezőgazdasági termékekkel", az EU-nak csak inkább "jó piac lettünk" és ott amúgy is vannak egyenlőbbek az egyenlők közt. "Nem vagyok benne biztos, hogy a külföldi tejtermékek a választék bővítése miatt érkeznek az országba" - tesz pontot a témára Simicska megszólaltatott embere.

Végül pedig mindenki reménykedik benne, hogy a jó tej, jó hús érdekében jó törvények is jönnek, és tényleg több támogatás jut végre a termelőknek.