Mobilon fizethetjük a sárga csekket

2014.10.30. 11:56

A Magyar Posta ma két új mobilalkalmazást mutatott be: egy üzleti és egy e-közigazgatáshoz kapcsolódó appot. Az üzleti alkalmazással jövő év elejétől már az összes újonnan kiállított sárga és fehér csekket be lehet majd fizetni QR-kód beolvasásával – írja a Portfolio.

A Postai Agora alkalmazás néven péntektől elérhető a mobilapp store-okban:

  • a főmenüben az ügyintézés menüpont alatt tájékozódhatnak az ügyfelek az ügyek menetéről,
  • időpontfoglalás több közigazgatási szervezetnél (NAV, OEP, okmányiroda stb.)
  • a 40 Agora pontot (az Agora nevű uniós projektben létrehozott postahivatalok) térképes és listás keresővel is meg lehet találni, itt lehet tájékozódni, milyen szolgáltatások elérhetőek az adott hivatalban,
  • kvízjáték is belekerült az applikációba, mely az Agora pontokról játékos formában tájékoztat.
A sárga csekkek megújításának projektje keretében egy új üzleti alkalmazást is bejelentett a Posta,

melyet a Dorsum Zrt. fejlesztett. Ez Magyar Posta Üzleti Alkalmazás néven már elérhető a store-okban. Van benne díjkalkulátor, irányítószám-kereső, nyomon lehet vele követni a feladott csomagokat és még két játék is elfért benne, egy kvíz és virtuális csomagszállító játék.

Ami talán a legfontosabb, a szóban forgó app beépített csekkbefizető funkcióval is rendelkezik, ennek lényege, hogy a sárga és fehér csekkek QR-kód beolvasásával is befizethetővé váltak. A QR-kód tartalmazza az összes adatot a tranzakció végrehajtásához, az alkalmazásba a fizetéshez egy bankkártyát kell regisztrálni, és ha valaki ezt nem szeretné, akkor minden egyes fizetésnél megadva a kártyaadatokat is ki lehet egyenlíteni a számlát.

A 2015 január 1-jétől legyártott sárga és fehér csekkek mindegyikére felkerül a QR-kód, így ezeket egytől egyig be lehet majd fizetni ezen a módon, sőt még mobilfeltöltésre is alkalmas lesz a rendszer.