Árpád
-2 °C
3 °C

NGM: Harmadára csökkent a fémlopás

2014.12.02. 10:12

Az egy éve elfogadott fémtörvénynek köszönhetően a MÁV-ot érintő kábellopások száma hatodára, a fémlopásoké harmadára csökkent az év első kilenc hónapjában. A fémkereskedelmi szektor tisztulásához a Magyar Államvasutak (MÁV) erőfeszítései mellett a folyamatos járőrözések, a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen végzett szigorú ellenőrzések is hozzájárultak.

Glattfelder Béla szerint örömteli a javulás, de ha az emberek testi épségének vagy életének veszélyeztetéséről van szó, egy eset is sok, ezért az a cél, hogy teljesen megszüntessük a fémlopásokat. A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár szerint az idei év adatai egyértelműen a Nemzetgazdasági Minisztérium sikerét igazolják.

Az új törvény rendelkezései alapján szigorították az ellenőrzéseket, növelték a bírságok összegét, javították a hatóságok közötti együttműködést. A fémkereskedelmi engedély megszerzése is nehezebb lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?