Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tényleg az államé lesz a Budapest Bank

2014.12.03. 09:58 Módosítva: 2014-12-03 09:59:41

Eldőlt, hogy a magyar állam vásárolja meg a Budapest Bankot – írja a Népszabadság. A kormány és az amerikai GE-csoport pénzügyi üzletága, a GE Capital megállapodott, és ahhoz, hogy az adásvételi szerződést is aláírják, mindössze egy, lényegében már formális kormánydöntésre van csupán szükség. A Budapest Bank nem kommentálta az értesülést. 

A pénzintézet eladásáról korábban már többször is lehetett hallani, legutóbb november közepén a 444.hu számolt be arról, hogy állami kézbe kerülhet a pénzintézet, s a hírportál információját akkor a Reuters hírügynökség forrásai is megerősítették.

A Budapest Bank azután került eladósorba, hogy a GE-csoport pénzügyi üzletága leépítéséről döntött. A skandináv érdekeltségeket nyáron eladták a spanyol Banco Santandernek, míg most a lengyel BHP-re keresnek vevőt (a kérők között lapinformációk szerint az OTP is ott van), míg az amerikai fogyasztói pénzügyi részleget tőzsdére vitték.

A Budapest Bank egyidős a magyarországi kétszintű bankrendszer kialakításával, a bank 1987 óta nyújt pénzügyi szolgáltatásokat lakossági és vállalkozói ügyfeleinek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?