Kivonul a távközlési piacról a botránycég

2014.12.30. 11:03

Tegnap fontos közgyűlés zajlott le a Btel-nél, melyet megelőzően a részvények és a kötvények kereskedését is felfüggesztette a BÉT. A közgyűlés határozatai alapján a vállalat folytatja a távközlési piacról való folyamatos kivonulást, és az Xprime franchise fejlesztésére és kiterjesztésére kíván koncentrálni, írta a portfolio.hu.

A közgyűlésen arról döntöttek, hogy marad az igazgatótanács és az audit bizottság, de új állandó könyvvizsgálót választanak. Az igazgatóságot feljogosították arra, hogy 1 éven belül maximum 2 milliárd forinttal emelje fel a cég alaptőkéjét.

1 éves időtartamra felhatalmazást kapott az igazgatótanács saját részvények vásárlására a közgyűlésen döntés született a cég általános stratégiájának meghatározásáról is, ez alapján a Btel a folyamatban lévő átalakulás részeként folytatja a megkezdett ügyfél és hálózati elemek értékesítését, és a távközlési piacról való folyamatos kivonulást. Elsődleges üzleti célja az Xprime franchise fejlesztése, valamint ennek a hazai és nemzetközi piacokon való kiterjesztése.