Zita, Mariann
9 °C
21 °C

Nagyobb áfacsalókat kapott el a NAV

2015.01.26. 10:16

Elektronikai cikkel áfát csaló csoportot kapott el a NAV. Ez egy jelentősebb csapat lehetett, 81 milliárd forint körüli bevételt már megállapított a NAV, azaz nagyjából 22 milliárdot biztosan zsebre tettek. 

Egyelőre hárommilliárd forint térülhet meg talán; a NAV közleménye szerint ugyanis lefoglaltak 1,8 milliárdnyi maradék árut, egymilliárd értékben pedig ingatlanokat, autókat, készpénzt, ékszereket és hasonlókat a gyanúsítottaktól.

Összesen négy-ötszáz nyomozó, adóellenőr és vámos csapott le száz helyszínen, hogy aztán a zárolások és 13 ember őrizetbe vétele mellett több száz zsáknyi könyvelési adatot is lefoglaljanak.

Egy érdekesebb esetet külön meg is említenek: az egyik irányító férfi a szüleinél rejtette el a pénze egy részét, egészen pontosan tízmilliót dugott a mosogatószekrénybe. 

A NAV-osok egyébként a Csongrád Megyei Főügyészségnél indítványozták az elkapott 13 ember előzetes letartóztatását.

Korábban az Emátrix.hu-ról és a Bemutatóterem.hu-ról lehetett hallani, hogy igen komolyan vizsgálódnak náluk, ahogy az Expertnet.hu-ról is érkeztek ilyesmi hírek. Ugyanakkor mindhárom oldal azóta is üzemel.