Nem lesz több elbocsátás a Tescóban

2015.01.27. 07:36

Már csak pár nap és el kell dönteniük azoknak a tescósoknak, akiknek állást ajánlott fel a cég, hogy akarnak-e maradni, vagy inkább a végkielégítést és a felmondást választják – írja a Világgazdaság.

A lapnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke azt mondta, várhatóan sokan maradnak majd a Tescónál, és valószínűleg inkább a közép- és felsővezetők lépnek majd le, hiszen őket több havi fizetés illeti meg távozás esetén, ráadásul az új munkahelyükre is túl sokat kéne utazniuk.

A szervezet hétfőn egyeztetett a céggel, ahol az derült ki, hogy a több mint 570 ember többsége el fog tudni helyezkedni. A 13 bezáró áruház a cég tulajdonában van, úgyhogy lehet, hogy eladják az épületeket, de az is lehet, hogy kiadják őket, sőt a bontás is opció.

A megbeszélésen az is kiderült, hogy az 57 ezer embert foglalkoztató 7 multi nem készül további elbocsátásokra. A Penny Market, a Tesco és a Spar vezetői a cikk szerint egyenesen megesküdtek, hogy nem lesznek elbocsátások.