Pályaudvarokra menekülhetnek a boltok

DMOHA20150204012
2015.02.24. 08:14

A Pénzcentrum.hu cikke szerint könnyen lehet, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt megszaporodnak majd a boltok a pályaudvarokon. A törvény szerint ugyanis itt semmi akadálya nincs annak, hogy a kiskerláncok vasárnap is nyitva tartsanak.

Bár eddig Máv-ingatlanban egyedül a Budapest-Déli pályaudvaron volt a CBA-nak egy ezer négyzetmétert meghaladó üzlete, a legtöbb pályaudvar alkalmas egy nagyobb bolt befogadására. A lap értesülése szerint ezzel a Máv is tisztában van, és nyitottak is a kiskerláncokkal való együttműködésre. Konkrét tárgyalásokról ugyan még nincs szó,

de a Máv tervezi különféle kiskerláncok megkeresését.

A lap cikke azt is megemlíti, hogy Nyugat-európai országokban bevett gyakorlat, hogy a pályaudvarok és a repterek a hétvégi bevásárlás gyűjtőpontjai. Ennek ellenére érthető, hogy eddig nem települtek tömegével pályaudvarokra a boltok, hiszen a potenciális MÁV-ingatlanok java része műszaki szempontból nagyon rossz állapotú, jelentős beruházást igényel. Így az évek óta érvényes plázastop és vasárnapi zárva tartásról szóló szabályozás kellett ahhoz, hogy az opció egyáltalán felmerüljön.