Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Lázár: Ha népszavazás lesz, megpróbáljuk meggyőzni a választókat a vasárnapi zárva tartásról

2015.03.24. 07:30

Lázár János szerint minden olyan lépést érdemes támogatni, amely csökkenti azok számát, akiknek vasárnap dolgozniuk kell. "Magyarországon 4 milliónyian dolgoznak, és közülük egy milliónyian vasárnap is, ami nagyon sok" – magyarázta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Népszabadság kérdésére, írja az MTI.

Lázár szerint ha a népszavazási kezdeményezésekből referendum lesz,

a kormánypártok ringbe szállnak, és megpróbálják meggyőzni a választókat, illetve adott esetben tudomásul veszik a szavazók döntését.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint két hónap múlva érdemes áttekinteni a vasárnapi zárva tartásról hozott intézkedés hatását, és egy kormányrendeletben további "megfelelő kivételeket még be kell venni a rendszerbe".

Harrach szerint, ha a gazdaság erre már lehetőséget biztosít, akkor a szabad vasárnapot ki kell terjeszteni a kereskedelmen túl más ágazatokra is. "A kivételek meg kell, hogy maradjanak a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben, például egy kohóban nem lehet leállni a munkával, de a rendőrnek, az újságírónak, a politikusnak is dolgozni kell".