Feleannyian mentek plázába vasárnap

2015.03.31. 07:26

A vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény hatályba lépése utáni második vasárnapon (március 22.) kevesebb mint felére esett vissza azoknak a plázáknak a forgalma, ahol van mozi – írja a Napi Gazdaság. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára azt is mondta a lapnak, hogy a mozis plázákban a boltok 17-26, a mozival nem rendelkező plázákban pedig csak a boltok tíz százaléka maradt nyitva.

Ezek főleg éttermek voltak, a második leggyakoribb nyitva tartó valamilyen szolgáltató (pl. fodrász) volt, vagy olyan hely, amire nem vonatkozik a törvény (mozi, gyógyszertár, 200 négyzetméternél kisebb bolt, ahol a tulaj vagy családtagja dolgozott). Március 22. volt amúgy az első vasárnap a törvény életbe lépése óta, amikor a törvény „igazi” hatását lehetett látni, hiszen március 15-én amúgy is zárva szoktak lenni a boltok, 29-én pedig sok bolt használta fel az adventen kívüli egyszeri opcionális nyitvatartási lehetőséget.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás