Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feleannyian mentek plázába vasárnap

2015.03.31. 07:26

A vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény hatályba lépése utáni második vasárnapon (március 22.) kevesebb mint felére esett vissza azoknak a plázáknak a forgalma, ahol van mozi – írja a Napi Gazdaság. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára azt is mondta a lapnak, hogy a mozis plázákban a boltok 17-26, a mozival nem rendelkező plázákban pedig csak a boltok tíz százaléka maradt nyitva.

Ezek főleg éttermek voltak, a második leggyakoribb nyitva tartó valamilyen szolgáltató (pl. fodrász) volt, vagy olyan hely, amire nem vonatkozik a törvény (mozi, gyógyszertár, 200 négyzetméternél kisebb bolt, ahol a tulaj vagy családtagja dolgozott). Március 22. volt amúgy az első vasárnap a törvény életbe lépése óta, amikor a törvény „igazi” hatását lehetett látni, hiszen március 15-én amúgy is zárva szoktak lenni a boltok, 29-én pedig sok bolt használta fel az adventen kívüli egyszeri opcionális nyitvatartási lehetőséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!