Karcagi csalás: 700 ember néhány milliárdos kárral

2015.04.21. 15:06

Az MNB bejelentette, hogy mostanáig nagyjából 700 károsultról és néhány milliárd forint kárról van információjuk a karcagi Kun-Mediátor pilótajátéka kapcsán. Ez egyébként hivatalosan náluk jogosulatlan betétgyűjtésnek minősül.  És azt is jelenti, hogy a károsultakat képviselő ügyvéd ezek szerint túlzott a 20 milliárdos lehetséges kárral.

Emellett megkérnek mindenkit, hogy ha olyan céggel találkozik, amely megforgatná a pénzüket betétként, de nincs MNB-engedélye, akkor szóljanak a jegybanknak rögvest. 

A Kun-Mediátor vezetője, Dobrai Sándorné Marcsika Karcag megbecsült vállalkozója volt az utazási irodájával, de közben pilótajátékba is fogott a környékbeliek pénzével. Az elcsalt pár milliárdjával jelenleg is szökésben van. A károsultak ügyvédje szerint Marcsikának mindenki hitt, és a magas kamatok reményében sokan helyezték el nála a pénzüket. Ebből szabályos pilótajáték bontakozott ki, amelyben az elején mindenki rendben visszakapta pénzét, aki kérte. Nagyjából tíz éve indulhatott a csalás, főként valószínűleg környékbelieket érintve.