Önkormányzati ingatlanban működött a Kun-Mediátor

2015.04.24. 10:25

Önkormányzati ingatlanban működött a jogosulatlan pénzügyi tevékenységével akár 20 milliárd forintos kárt okozó Kun-Mediátor. És 2005-ben maga Fazekas Sándor akkori polgármester, jelenlegi agrárminiszter javasolta, hogy öt évvel hosszabbítsák meg a bérleti jogviszonyt, amelyet a képviselő-testület kézfelemeléssel egyhangúlag meg is szavazott, szúrta ki a korabeli jegyzőkönyvekből a Blikk.

A cég vezetőjének, Dobrai Sándornénak önkormányzati tisztsége is volt. A piramisjátéka miatt elhíresült és jelenleg szökésben levő asszony ugyanis nyolc éven keresztül az önkormányzat idegenforgalmi és külkapcsolati bizottságának volt külsős tagja, amikor Fazekas Sándor volt a város polgármestere.

Korábban Fazekas arról beszélt, hogy sajnálatosnak és felháborítónak tartja azt a szélhámosságot, amellyel a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. becsapta és kihasználta ügyfeleit, és őszinte reményét fejezte ki, hogy az ügy mihamarabb, mindenki számára megnyugtató módon fog rendeződni. Jelenleg a rendőrség sikkasztás gyanújával nyomoz, Dobrainé pedig a férjével ismeretlen helyre menekült, amely miatt nemzetközi körözést adtak ki ellene.