Hány fiatal akar hazajönni a kormány hívó szavára?

2015.05.20. 10:06 Módosítva: 2015.05.20. 10:40
Az NGM államtitkára azt mondta, 40 ezren regisztráltak náluk. Aztán kiderült, hogy 581-en.

Az MTI szerint Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásügyi államtitkára azt mondta az M1-en, hogy sikeres a Gyere haza, fiatal! című program, amellyel a külföldön élő fiatalokat próbálja hazacsábítani a kormány.

Facebook-oldalán már több mint negyvenezren regisztráltak

– mondta Czomba. Gigászi számról van szó, még akkor is, ha ez csak a töredéke a külföldön élő magyar fiataloknak. A program egy hónapja indult, ennyi idő alatt negyvenezer regisztráció, az nem semmi. Gondoltam, próba szerencse alapon én is regisztrálok, hátha így hatásosabban meg tudom győzni a külhonba szakadt barátaimat, hogy jöjjenek haza. 

Milyen negyvenezer?

A probléma, hogy nem találtam azt a közösséget, ahol negyvenezren regisztráltak. A Facebookon létezik a program hivatalos oldala, amit velem együtt most már 202-en lájkoltak. Regisztrációra nincs lehetőség, legfeljebb levelet lehet küldeni az oldal üzemeltetőinek. Megkerestük az NGM-et, árulják el, milyen Facebook-oldalon regisztráltak negyvenezren a programra. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket. 

Frissítés: Nincs itt semmilyen negyvenezer

Válaszolt az NGM: „A Gyere haza fiatal programra eddig közel hatszázan (a mai napig egészen pontosan 581-en) regisztráltak, az idézett műsorban ez is elhangzott. A felkínált állások száma 349. A Facebook-elérések száma 40 ezer." 

Tehát a jól csengő negyvenezres szám távolról súrolja a valóságot. A 40 ezres elérés (reach) azt jelenti Facebookon, hogy 40 ezer ember láthatta az NGM hirdetését, de ennél valószínűleg kevesebben kattintották, a valós regisztráltak számát pedig már fentebb olvashatták.   • Tippek
  • Biztosítás