Az NFM-nek nem felel meg a többi dohány-nagykereskedő ajánlata

2015.06.25. 14:58

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a Imperial Tobacco Magyarország Kft. a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. dohánykiskereskedelmi-ellátási feladatok elvégzésére tett közös ajánlata nem felel meg a törvényi feltételeknek, ezért alkalmatlan volt arra, hogy azt a nemzeti fejlesztési miniszter a koncessziós törvény alapján elfogadja. A szaktárca MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint

az ajánlat érvénytelen és értelmezhetetlen, ezért elfogadás nélkül kénytelenek visszaküldeni.

Az NFM azt követően közölte ezt, hogy az érintett cégek szerdán közös közleményükben azt írták: nyílt pályázat hiányában az Imperial Tobacco Magyarország Kft. a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. támogatásával ajánlatot nyújtott be a központi dohányellátó elosztó feladatainak elvégzésére. A három vállalat szerint a dohány-kiskereskedelmi ellátó tervezett formában történő felállítása szükségtelen és számos szempontból aggályos.

A cégek azért vannak kiakadva, mert nemrég kihirdették pályázati győztesnek a BAT-ot és Sánta János másik cégét, a Tabán Trafikot egy közös koncesszión keresztül. A hoppon maradt cégek közül azonban a legnagyobbak, a Philip Morris, az Imperial és a JTI most közös közleményben állították, nem is tudhattak arról, hogy december óta pályázni lehetett. Az egész történethez egyébként Lázár Jánosnak, a trafiktörvénynek, a századvéges Lánczi Tamásnak is köze van, erről bővebben itt olvashat.