Nem csak Marcsika lehet sáros a Kun-Mediátornál

2015.07.21. 08:08 Módosítva: 2015.07.21. 09:46
Már több mint száz sértettet hallgatott ki a rendőrség a karcagi Kun-Mediátor Kft. vezetője ellen csalás gyanújával indított nyomozásban, az eddig összesített kárérték lassan eléri a tízmilliárd forintot.

A Blikk úgy értesült, hogy több tanú olyan vallomást tett, amely felvetheti az eddigi egyetlen és hónapok óta szökésben lévő gyanúsított, Dobrai Sándorné Marcsika mellett mások felelősségét is.

Jegyzőkönyvbe kerültek olyan vallomások is, amelyek szerint Marcsika egyes családtagjai aktív közreműködői voltak a bűncselekményeknek.

Többen is beszámoltak arról, hogy munkatársai részt vettek az ügykezelésben: átvételi elismervényeket szignáltak és nagyobb összegeket vettek át

 – mondta a lapnak a vallomásokat ismerő névtelenséget kérő forrás. Én is hallottam erről, de konkrétumokat nem tudok mondani – válaszolta a Blikknek Dobrossy István, a károsultak ügyvédje. Az ilyesmi vádaskodások hitelessége azonban kétséges lehet, tekintve, hogy korábban is próbáltak kamunak tűnő névtelen levéllel jelentkezni pletykalapoknál, miközben Marcsika megvádolt rokonai kezdettől fogva együttműködtek a rendőrséggel

A Blikk kérdezte a megyei rendőr-főkapitányságot, elképzelhető-e, hogy a vallomások alapján bővülni fog a gyanúsítottak köre, de nem kapott választ. Korábban arról beszélt Dobrossy, hogy Karcagon ismert volt a Kun-MEdiátor tevékenysége, sőt egészen pontosan "olyanok is tudtak a cég kvázi betétgyűjtő" tevékenységéről, akiknek hivatali kötelességük lett volna intézkedni, mégsem indult velük szemben soha semmilyen vizsgálat."