30 milliárdot költenek a Ludovikára

2015.07.24. 16:31

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának 2015 és 2018 közötti fejlesztésére több mint bruttó harmincmilliárd forintot kell biztosítani a központi költségvetésben, írta az MTI. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A 2015 és 2018 közötti időszakra öt feladatot határoztak meg.

  • El kell készülnie egy új oktatási épületnek, a rendészettudományi kar kollégiumának és speciális képzési épületének.
  • A Ludovika-szárnyépületben a közigazgatás-tudományi karnak kell biztosítani bizonyos oktatási funkciókat.
  • Előírják sportlétesítmények - köztük uszoda és lőtér - megvalósítását, valamint a Ludovika-szárnyépülethez csatlakozó vívóterem, előadóterem épületében oktatási, kulturális, sport- és egyéb kiszolgálófunkciók kialakítását.
  • A következő három év feladatai között szerepel az Orczy-park felújítása, utóbbi keretében lovarda, istálló és egyéb lovas létesítmények rekonstrukciója, kialakítása, a Népligethez való kapcsolódás lehetőségének megteremtésével.
  • 2017-ben megkezdődik a Ludovika Campus fejlesztésének második üteme is. A 2017 és 2020 közötti feladatok között szerepel a hadtudományi és honvédtisztképző kar speciális bentlakásos képzési központja, valamint a katasztrófavédelmi speciális képzési központja létesítményeinek kialakítása.