Nyár végére elfáradt az építőipar

2015.10.15. 10:20

Az év első felében még dübörgött, de augusztusra kifulladt az építőipar Magyarországon a KSH adatai szerint. Januártól augusztusig összességében 4,7 százalékkal haladta meg a termelés a tavalyi év azonos időszakáét, de ez biztosan nem az augusztusi teljesítménynek volt köszönheti, hiszen a vizsgált időszak utolsó hónapjában 6,1 százalékos visszaesést mértek, írja az MTI. 

A csökkenés mindkét tartományban, az épületeknél és az egyéb építményeknél is megfigyelhető, előbbi 5,2, utóbbi 6,8 százalékkal maradt el a tavaly augusztustól. Új szerződésekből 10,6 százalékkal volt kevesebb, bár ez esetben a visszaesés nem újkeletű, már több mint egy éve tart. Az építőipari termelés több mint 40 százalékát adó speciális szaképítés ágazat termelési volumene 12,4 százalékkal alacsonyabb volt, mint tavaly augusztusban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla