A Duna Aszfalt nyert Matolcsyék falujában

2015.11.23. 12:14

Hirdetmény nélküli meghívásos pályázat nyerteseként újíthatja fel a balatonakarattyai Batsányi utcát a tiszakécskei Szíjj László tulajdonában álló Duna Aszfalt Kft. nettó 26,7 millió forintért - írja az Átlátszó.hu.

A friss közbeszerzési közleményből az derül ki, hogy a munka egy 890 méteres utcaszakaszt érint, de azt nem lehet tudni, hogy a betonozandó terület összesen hány négyzetmétert tesz ki. A lap szerint a Duna Aszfalt valószínűleg alvállalkozókat von be a munkába, de azt még nem tudni, hogy mekkora arányban.

Balatonakarattya 2012-ben, egy népszavazás után szakadt el Balatonkenesétől, közigazgatásilag pedig a tavalyi önkormányzati választások után vált szét a két település. Balatonakarattyán Matolcsy György MNB-elnök felesége, Matolcsy Gyöngyi 2014-ben függetlenként, Fidesz-támogatással választást nyert. A Matolcsy család többszörösen is kötődik Balatonakarattyához: Matolcsy György nagyapja minisztériumi hivatalnokként részt vett a nyaralótelep parcellázásában, a családnak pedig jelenleg is van egy kúriája a faluban.

Míg az előző években mindenki a Közgépről beszélt, a Duna Aszfalt szélárnyékban növekedett. Sikerében szerepet játszhatott egyebek között a tulajdonos barátsága Mészáros Lőrinccel, vagy éppen a hazai sport iránti elkötelezettsége. De a cég elmúlt évekbeli mesés történetében vannak a Közbeszerzési Hatóságban ülő rokonok, ex-MSZMP-s, ma már fideszes polgármester. A cégről itt írtunk bővebben.