Mégsem lett zrt. a Waberer's

2015.12.17. 23:50

November elején írtuk meg, hogy mégsem megy tőzsdére az ország egyik legnagyobb szállítmányozással foglalkozó cége, a Waberer's  International. Nemrég azt is megírtuk, hogy újra zártkörűen működő részvénytársasággá alakulhat a vállalat, és erre a cég közgyűlésén kerülhetett volna sor.

Az MTI azt írja, hogy ez mégsem történt meg: a cég ugyanis felfüggesztette csütörtöki rendkívüli közgyűlését, amelynek napirendjén szerepelt a társaság visszaalakítása zártkörűvé, valamint döntés arról, hogy a részvényeit levegyék a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról.

A BÉT honlapján közzétett közgyűlési jegyzőkönyv szerint a felfüggesztett közgyűlést január 15-én folytatják.

A nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's részvényeit október 6-án vezették be a tőzsdére, a társaság ezt követően nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult. A részvényeivel azonban még nem kereskedtek, mivel a jogszabályok szerint ezt a bevezetéstől számított 90 napon belül külön kell kezdeményeznie a társaságnak. A vállalat nyilvános részvényértékesítést tervezett, ami után megkezdődhetett volna részvényeinek tőzsdei forgalmazása.