Eddig 32 ezer brókerkárosult kért kártérítést

2016.02.10. 11:47

A korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alap, írja az MTI.

Azok a károsultak, akik még nem tették meg, jövő hétfőig nyújthatják be a Kárrendezési Alap honlapjáról letölthető űrlapon kárrendezési kérelmüket. A határidő jogvesztő, ezért annak elmulasztása esetén nincs lehetőség a kérelmek pótlására. A Quaestor-ügyfeleknek, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához határidőben benyújtották kérelmüket, nincs teendőjük, az ő kérelmüket az új alap átvette.

A Kárrendezési Alap eddig összesen 293 Quaestor károsult és 331 Hungária károsult által beadott új kérelmet vett fel, a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjától átvettekkel együtt így összesen 32 395 igény vár elbírálásra. Az alapnál további 350-400 kérelem beadására számítanak február 15-ig.

A benyújtott kérelmek jogosságát március 31-ig vizsgálják. A megállapított összegek kifizetésének részleteiről az alap értesíti a  jogosultakat . A kárrendezés összegének meghatározásakor legfeljebb 30 millió forintot lehet alapul venni, amelyből le kell vonni a kibocsátó kötvényein 2008. január 1. óta elért hozam összegét.

A 2016. január 1-jén létrejött Kárrendezési Alap a Kárrendezési törvény alapján végzi a Quaestor- és Hungária-kötvényekre vonatkozó ügyletek kárrendezését.  Ha a hozam levonása után 3 millió forint feletti összeg marad, akkor a 3 millió feletti összegből lejön 11 százalék, majd a Beva által korábban kifizetett kártalanítási összeg. Ha a hozam levonása után 3 millió forint alatti összeg marad, akkor kizárólag a Beva által kártalanításként kifizetett összeget vonják le.  • Hírek
  • Megtakarítás