Tarsoly ügyvédje: Megvan a quaestorosok pénze

2016.02.16. 10:36

Valutaváltó

Elmaradt a Quaestor-csoport vagyonfelmérése, így nem biztos, hogy elveszett a Quaestor kisbefektetőinek pénze – nyilatkozta a Népszabadságnak Papp Gábor, Tarsoly Csaba Quaestor-vezér ügyvédje. Papp azt mondta, nem látott olyan szakértői véleményt, amelyből kiderült volna például, hogy mennyit ér a meg nem valósult Duna City projekt, ami a Quaestor legértékesebb befektetése lett volna, ráadásul azon a helyen épült volna, amit a PWC tanulmánya a 2024-es esetleges budapesti olimpia helyszínének ajánlott. 

Ahogy arról már korábban írtunk, Tarsoly Csaba azért is kérte korábban, hogy előzetes letartóztatás helyett házi őrizetben lehessen, hogy el tudja intézni a projekt banki ügyeit, nehogy elvigyék az ahhoz tartozó ingatlanokat a hitelezők. Tarsoly a Duna Citytől pár éven belül 1-1,2 milliárd euró profitot remélt, a beruházás eladásából pedig fedezni lehetett volna a Quaestor pénzügyi hiányait. 

Erre utalt a Népszabadságnak Papp Gábor is, amikor azt mondta, szerinte nem igaz Ibolya Tibor fővárosi főügyész azon kijelentése, hogy a brókercég ellopta vagy veszteséges üzletekbe fektette és elvesztette volna a kisbefektetők pénzét.   • Hírek
  • Személyi kölcsön