Olcsóbb lett a csirke- és a pulykahús is
Az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentése alapján
- az egész csirke 6,
- a csirkecomb 11,
- a csirkemell pedig 2
százalékkal volt olcsóbb volt alacsonyabb január végén, mint egy évvel korábban, írja a Magyar Idők.
Bárány László, a Baromfi Terméktanácson belül működő Magyar Broilerszövetség elnöke a lapnak elmondta, hogy az áresés oka az, hogy a sertésáfa csökkentése miatt versenyelőnybe került a sertéshús, amire a baromfitermelőknek árcsökkentéssel kellett válaszolnia. Kezdetben 15 százalék körül csökkent a forgalmuk, amit az árverseny 10 százalékra szorított le. Középtávon így olcsóbb lesz a baromfi, de Bárány szerint több termelő bezárhatja majd a boltot. Főleg a csirke- és pulykahízlalóknak vannak veszélyben.