Jusztin
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Uniós pénzekkel pörgetnék az építőipart

2016.06.14. 08:31

A tervek szerint idén csaknem 500 milliárd forint értékű infrastrukturális célú közbeszerzési eljárást írnak ki az építőipar élénkítésére - értesült a Magyar Idők.

A lap cikke szerint a kormány az eljárások gyorsításával, valamint az uniós pályázati lehetőségek folyamatos megjelentetésével és a pénzek mihamarabbi kihelyezésével is segítené az építőipart.

A közbeszerzési eljárást a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. az uniós finanszírozású projektekhez kapcsolódva írja ki. Az év végéig több nagy állami beruházás indulhat meg; ezek tervezésére június és november között várhatóan 20,5 milliárd, kivitelezésükre pedig mintegy 474 milliárd forint összértékben írnak ki közbeszerzési eljárásokat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a lappal azt közölte, hogy a kedvezőbb befektetői környezet, a magánmegrendelések számának előrejelzett növekedése és a folyamatosan megjelenő közmegrendelések miatt azt várják, hogy az építőipar teljesítménye az átlagosnál kevésbé lesz ingadozó. Az NGM azt is elárulta, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), és az ötszázalékosra csökkentett forgalmi adó hatása már most érezhető, ugyanis évente 4-5 ezerrel több lakásépítés várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!