Figyelő: Lezárult az MKB eladása

2016.06.29. 13:46

A Figyelő hetilap információi szerint véglegessé vált az MKB bank eladása, így a tranzakciót nemsokára ki is hirdetik majd. A lap szerint hivatalosan június 30-án kellene lezárni a tranzakciót, az EU részéről pedig eddig nem érkezett semmilyen korlátozó jelzés. 

A bankot a magyar állam 2014-ben vette meg a bajor tartományi banktól, most pedig hivatalosan is azokhoz a rejtélyes befektetőkhöz kerülhet, akik az idén bejelentkeztek a bankra. A jelenlegi állás szerint az MKB tulajdonosa 45 százalékban a magyar METIS Magántőkealap, 45 százalékban a nemzetközi hátterű Blue Robin Investment és 10 százalékban a Pannónia Nyugdíjpénztár.

A bank tőzsdére lépéséig viszont változhat még a tulajdonosi struktúra, a Figyelő úgy tudja például, hogy az MKB vezetése  - elén az MNB-ből érkezett Balog Ádám bankelnökkel - vehetnek jelentősebb kisebbségi részesedést. 

Az MKB-t megvásároló konzorcium tagjai körül sok a furcsaság, a Blue Robin-t például csak pár hónappal a magyar bank megvásárlása előtt jegyezték be Luxemburgban elég szerény alaptőkével és nehezen átlátható tulajdonosi struktúrával. A Figyelő forrásai szerint viszont 

most már igazi pénz van a befektetők mögött

, bár hogy akkor ki adta össze az alapok tőkéjét, azt még mindig nem lehet tudni.



  • Tippek
  • Hírek