Milliókat fizet a MÁV a késések miatt

2016.08.03. 10:34

Miután tavaly a késések miatt összesen 110 milliós kártérítést volt kénytelen kifizetni 12 ezer utasának a MÁV, idén sikerült kicsit összeszednie magát a nemzet vasúttársaságának. Az első hat hónapban ugyanis már csak 5,5 millió átalány-kártérítést kellett kifizetniük - derült ki a Kisalföld cikkéből. 

Ebből 2 273 455 forint volt belföldi, 3 219 454 forint nemzetközi vonatok késése után kifizetett kártérítés. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon 332 kártérítési igényt rögzítettek, és Győr-Moson-Sopron megyében késésekért közel 1,3 millió forintos mínuszt volt kénytelen elkönyvelni a MÁV.  

A szabályok szerint a MÁV-nak a helyjeggyel, pótjeggyel, valamint pót- és helyjeggyel igénybe vehető vonatok esetében 30 perc késéstől kell visszatérítést fizetnie. Magyarán az InterCity és az Expressz vonatok, a gyors- és sebesvonatok, valamint a nemzetközi távolsági járatok (EuroCity, Railjet, EuroNight) esetében jár a kártérítés.

Ha az érintett utasok erre igényt nyújtanak be, a menetjegy árának 25 százalékát kötelesek visszafizetni a 30 és 119 perc közötti, 50 százalékát pedig 120 perces vagy azt meghaladó késés esetén - írta a Kisalföld.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla