Őszre a Főgázhoz kerül az összes lakossági gázfogyasztó

2016.08.04. 14:02

Őszre a nemzeti közművek biztosítja az egész ország gázellátását, írja az MTI az ENKSZ közleménye alapján. A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz idén október elsejétől látja el a Tigáz lakossági ügyfeleit, a fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük.

A Főgáz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltató váltás folyamatáról. A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A közlemény emlékeztet: a Tigáz és a Főgáz már idén tavasszal megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a Főgázhoz. A fogyasztók a Főgáztól novemberben fogják megkapni az első számlát, mérőállás diktálásra október végétől lesz lehetőség az ENKSZ tájékoztatása szerint.

A közművekért felelős ENKSZ mindeközben szintén átkerül máshová, a Miniszterelnökség helyett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá sorolják be.