Nem a Tv2 került a legtöbbe 2016-ban

tv2 jo
2016.10.04. 07:04

A magyar Forbes összeszedte a 2016-os év 21 legnagyobb üzletét. A top10-be befért Szállás.hu és a Class FM, a TV2 pedig dobogós lett a magazin becslései szerint.

Az idei év legnagyobb magyarországi üzlete a a Ustream megvásárlása volt, becslések szerint 36,4 milliárd forintjába került az IBM-nek. Második helyen a Waberer’s International Zrt. áll, amiért 32,4 milliárdot fizethetett a Mid Europa Partners.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Tv2 Media Csoport Kft. állhatna fel, Andy Vajna 19,6 milliárd forintot fizetett a második legnagyobb országos televízióért. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a Tv2-re egy opciós szerződésre hivatkozva Simicska Lajos is igényt tartott, a per pedig jelenleg is tart.

A negyedik legtöbbe kerülő cég az Anton Szerszámgyártó Kft. volt, amiért a Forbes becslései szerint 7,7 milliárdot fizetett az AQ GROUP AB. Utánuk jön a Class FM, pontosabban a Simicska érdekkörébe tartozó Advenio Zrt. Az egyetlen országos kereskedelmi rádióért 3,5 milliárdot fizetett a Sláger Rádió. Az öt legnagyobb eladásból tehát kettőnek is köze volt a Simicska–Nyerges-érdekkörhöz.  

A top10-be befért még az Ábrahám és Társa Kft. (3,25 milliárd), a Novodata Zrt (3,2 milliárd), a Forest Papír (2,7 milliárd), a Bokk Paper Kft (2 milliárd) és a Szállás.hu (2milliárd forint). A magazin a teljes listával október 5-én fog megjelenni.