Eszter, Eliza
EUR 382,91 Ft
USD 356,56 Ft
14 °C
24 °C

Amerika ipara egy helyben toporog

2016.11.16. 16:00

Stagnált az Egyesült Államok ipari termelése októberben, miközben a szakértők növekedést vártak - közölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az MTI híre szerint.

Az adatok szerint havi szinten, azaz az októberi és szeptemberi értéket összevetve nem változott a termelés, viszont éves szinten, azaz tavaly szeptemberhez viszonyítva 0,9 százalékkal csökkent. Ennek elsődleges oka a bányaipari termelés 7 százalékos esése.

Az új elnök, Donald Trump számos alkalommal az ipar hanyatlását nevezte az amerikai gazdaság egyik fő problémájának, és azt ígérte, hogy védővámokkal fogja segíteni a szektort. Bár ez kontraproduktív lépés lenne, érdekes lesz látni, hogy Trump képes lesz-e majd változtatni az amerikai ipar hosszabb távú gyengélkedésén.

A vártnál rosszabb adat ellenére viszont a Fed nem tántorodott el attól, hogy decemberben kamatot emeljen. James Bullard amerikai jegybankár szerdán egy konferencián azt mondta, meglepetés kellene ahhoz, hogy elmaradjon a piacok által régóta biztosra vett kamatelemelés.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla