Online kasszára kötelezték? Így igényeljen hozzá ingyenpénzt!

2016.11.24. 11:15

Már igényelhető a kasszánként 50 ezer forint támogatás a NAV-nál, amely a 2017. január elsejétől újonnan kötelezett vállalkozásoknak jár - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az online pénztárgépek használatára januártól kötelezett vállalkozásoknak mindössze egy nyomtatványt kell benyújtaniuk az adóhivatalhoz. A NAV öt napon belül visszaküldi az üzembehelyezési kódot, és azt, hogy a vállalkozó jogosult a támogatásra. A NAV válaszlevele a kassza megvásárlásakor a gyakorlatban 50 ezer forintos kedvezményt ér, ennyivel kevesebbet kell majd fizetni a pénztárgépért, de csak az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép beszerzésekor jár a pénz az államtól.

Az érintett - a tárca számításai szerint 20 ezer vállalkozás - öt pénztárgéptípusból választhat, amelyből három hordozható kassza. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat - mint például a taxisok -, GPS-sel ellátott, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük. A NAV honlapján az összes fontos információ megtalálható, többek között a támogatott pénztárgéptípusok listája, és innen letölthető a nyomtatvány is.  • Hírek
  • Bankszámla