Paranormális sajtótájékoztatót tartott a MÁV

4O5A0295
2016.12.19. 15:56
Mérföldkőhöz, sőt zászlós projektvégponthoz érkezett a MÁV-Start: megérkezett a napokban a 123 darabos Flirt motorvonat-flotta utolsó darabja, amit a cég paranormális fináléval ünnepelt.

A "projektátadó rendezvény" fő attrakciója, Danny Blue rögtön megmutatta, hogy egy mentalista nem ismer lehetetlent: meghúzta a párhuzamot a vasúti cég eseménye és műsorszáma között. Mégpedig azzal a magyarázattal, hogy ahogyan a MÁV különböző applikációkkal megteremti a kapcsolatot az utasokkal, úgy teremt ő is kapcsolatot két ember között. Ehhez felkért két jelentkezőt a közönség soraiból (a szerencsések egyike a rendezvény PR-tanácsosa, másika a MÁV-Start kommunikációs szakembere volt).

Danny Blue produkciója a Máv sajtótájékoztatóján (1. rész)

Két műsorszám közé varázsolunk némi adatot is: az, hogy a Flirt-flotta teljessé vált, a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2007-től 2016 végéig három közbeszerzésen összesen 123 Flirt motorvonatot vett a svájci Stadlertől. Egy jármű 5,78 millió euróba került, a teljes flotta tehát összesen mintegy 220 milliárd forint forrást igéynelt, aminek 85%-át az Európai Unió, 15%-át a magyar állam fizette. Arról nincs információnk, Danny Blue produkciója mennyibe került, de mikor megkérdeztük Csépke Andrást, a MÁV vezérigazgatóját arról, hogy került a mentalista a rendezvényre, azt mondta, hogy nem tudja, de így sokkal érdekesebb volt.

Danny Blue produkciója a Máv sajtótájékoztatóján (2. rész)

A tájékoztatón elmondták azt is még, hogy az új motorvonatok éves energiamegtakarítása meghaladja a 4,1 milliárd forintot.

Nem kellett parafenomén annak az egyszerű törvénynek a felismeréséhez sem, hogy a kényelmesebb szolgáltatás sokkal több utast vonz: csak idé 3 millióval nőtt a MÁV-Start utasszáma.