Botond, Mózes
EUR 389,38 Ft
USD 374,44 Ft
12 °C
29 °C

Tiborcz üzlettársa állhat az ötszörös áron eladott mélygarázs mögött

2017.01.05. 09:53

Karácsony előtt derült ki, hogy az állam a szabályozás által megengedett lehető legmagasabb áron kívánta megvásárolni egy offshore cégtől a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázst. 

Külön érdekes, hogy februárban 700 millióért átvette az offshore hátterű cég a garázst, és az államnak augusztus végégig kormányhatározat szerint már meg is kellett tőlük venniük a befektetést, maximum 3,65 milliárd forintért. Ez meg is történt, csak végül nem sikerült jól tárgyalni, 3,65 milliárd forint közpénzbe került az adófizetőknek az államosítás.  

Most az derült ki, hogy Tiborcz István állandóbb jellegű üzlettársa, az eliosos Paár Attila állhat végül a nagy üzletet hozó offshore biznisz mögött, írja a Heti Válasz.  Igaz, közben a tulajdonviszonyokat jó eséllyel némi összeférhetetlenségi probléma miatt némileg megvariálták Paár egy unokatestvérével. Illetve egy Boda Gábor nevű adótanácsadóval, aki szintén gyakori üzleti kapcsolatban van Paárékkal, és itt inkább strómanszerű szerepe lehetett.  

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek