Timót, Xénia
-5 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

10 milliárdot követelnek a hitelezők a Rác fürdőt fejlesztő egyik cégtől

2017.01.10. 09:08

Közel 10,6 milliárd forintot követelnek a hitelezők a fővárosi Rác fürdőt fejlesztő Rác Beruházó Kft. felszámolási eljárásában - írja a Világgazdaság.

Azt még nem lehet tudni, hogy a nagyjából 9 milliárdos beruházásban részt vevő másik cégtől, a Rác Nosztalgia Kft.-től mennyi pénzt követelnek, mert a hitelezői igények határidős bejelentésére meghatározott 40 nap még nem telt le.

A Rác Beruházó Kft. felszámolását július végén, a Rác Nosztalgia Kft.-ét decemberben rendelték el. Ezzel az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fővárosi Rác fürdő és hotel komplexumát újjáépítő mindkét cég sorsa, illetve a döntés, hogy nyílt vagy zárt körű pályázaton hirdetheti meg a vagyont. Börcsök Sándor, a felszámolóbiztos a lap kérdésére annyit árult el, hogy nyilvános pályázat útján fogják meghirdetni a vagyont.

A két céget pedig még júniusban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a kormány. A Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. ellen 2012. szeptember 28-án rendelte el a csődeljárást a Fővárosi Törvényszék, miután a cégnek több mint 7 milliárd forint tartozása halmozódott fel három másik céggel szemben, ami miatt a Magyar Fejlesztési Bank is felmondta a hitelszerződését a vállalattal. A budai Rác fürdő felújítása 2002-től 2010-ig tartott, ám a létesítmény még mindig nem nyílt meg.