Megrettent az Uber, hogy a vevői mennyire utálják Trumpot

2017.02.03. 13:34

Nagyon erős tiltakozáshullámmal találkozott Tracis Kalanick Uber-vezérigazgató, amikor kiderült, hogy ő is Trump üzleti tanácsadói csapatának tagja lesz.

Igazából olyan erőssel, hogy először handabandázott valamit  a dolgozóknak arról, hogy őt félreértették, igazából ez tagság "az elnöknek vagy a politikájához szánt támogatás volt", jelentette a Reuters. Aztán a szóvivőjük később bejelentette, hogy Kalanick gyorsan ki is lépett ebből a tanácsadói csoportból. Most pénteken találkozhatott volna a csoport tagjaként az elnökkel egyébként.  

AZ Ubernek nagyon sok első vagy második generációs bevándorló alkalmazottja és sofőrje van. De kívülről is azonnal beindult a közösségi médiás kampány a felhasználóknál, hogy akkor menjenek át a legfőbb versenytárshoz, a Lyfthez. Az Uber mindenesetre mentegetőző mailben próbálja most visszacsábítani a fiókjaikat mostanában törlő fogyasztókat. 

Trump és a Szilíciumvölgy techcégei közt egyre tapinthatóbb a feszültség, legalábbis erről beszélt a hírügynökségnek Neeraj Agrawal, a Battery Ventures partnere.  "Ők (a Trump-elnökség) nyilvánvalóan nem értékelik techcégek által előállított gazdasági tevékenységet" - mondta. A Microsoft, az Apple vagy az Aamazon is tiltakozott már Trump azon döntése ellen, amikor hirtelen megtiltotta a beutazást pár országból. Már csak azért is, mert a fenti cégeknél sok dolgozójuk látta a döntés kárát.