Följelentette az MNB a milliárdokat lenyúló óbudai céget

2017.02.10. 17:14

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az FxLoop Investment Kft.-nek és a piacfelügyeleti eljárásban érintett természetes személynek, hogy jogosulatlanul bármely, tevékenységet, így különösen betétgyűjtést végezzenek - írja közleményében a pénzügyi piacot is felügyelő jegybank. A jegybank a társaság és az érintett természetes személy kapcsán piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett.

Ahogy arról korábban írtunk, az FX Loop Investment Kft. nevű budapesti pénzügyi cég hónapok óta nem fizeti ki az ügyfeleit, hiába kérik vissza a pénzüket. A cég, amely korábban is szerepelt az az MNB figyelmeztetési listáján,  látszólag brókertanfolyamokkal húzza be az embereket, nagyjából  kétszáz ügyfelétől pedig milliárdokat gyűjtött össze betétként.

A panaszosok közül már van, aki egy éve nem kapja vissza a pénzét, ezért piramisjátékot gyanítva közösen feljelentést tettek a III. kerületi rendőrségen. Ott azonban azt javasolták nekik, indítsanak polgári peres eljárást, mivel nem találtak bűncselekményre utaló jelet. 

fxloop

Az MNB vizsgálata azt próbálja felderíteni, hogy a cég végzett-e üzletszerűen az MNB engedélye vagy bejelentés nélkül a hitelintézeti törvény szerinti pénzügyi szolgáltatást, különösen betétgyűjtést. Az eljárása során az MNB január végén és februárban budapesti és vidéki címeken helyszíni ellenőrzéseket végzett, tanúmeghallgatásokra, egyéb felügyeleti lépésekre is sor került.