Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz 40 ezres béremelés az Audinál

2017.02.10. 21:33

Nem sikerült kiharcolnia a szakszervezetnek 40-40 ezer forintos havi alapbéremelést az Audival szemben. Szombaton írtunk róla, hogy a szakszervezet ekkora összegű emelést szeretne elérni, de az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) honlapján megjelent közlemény szerint pénteken megegyezett a cég és a szakszervezet - írja az MTI.

A megegyezés alapján

  • ez év január 1-jével harmincezer forinttal nő az alapbér, június 1-jétől pedig az egyéni mozgóbérből három százalékot az alapbérbe építenek.
  • 2018. január 1-jétől szintén harmincezer forinttal emelkedik az alapbér, a mozgóbérből pedig további három százalékot építenek az alapbérbe. 
  • A választható béren kívüli juttatás kerete az idén 600 ezer, jövőre 620 ezer forint lesz.

A lojalitás bónuszt idén július 1-jén vezetik be. Az öt és tizenöt évet a vállalatnál dolgozók körében ötévente, ezt követően a huszonöt évet elérők körében évente sávosan emelkedik a bónusz összege, amelyet havonta kapnak meg a dolgozók, öt- és húszezer forint között. Az AHFSZ és az Audi Hungaria Zrt. között tavaly novemberben kezdődtek a bértárgyalások.

A győri vállalat dolgozói január 28-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, miután a szakszervezet eredménytelennek nyilvánította az addigi tárgyalásokat. A sztrájkban a motorgyári dolgozók közül mintegy ezerötszázan vettek részt. Az Audi Hungaria Zrt. az Audi és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. A gyárban jelenleg 11 500-an dolgoznak.