Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Rászállna a GVH a celebek posztjaira

2017.05.13. 10:46

A Gazdasági Versenyhivatalnak is feltűnt, hogy a magyar celebek nagyon sok sponzorált tartalmat, köztük sok bújtatott reklámot posztolnak a Facebook, Instagram és egyéb oldalaikon, a hatóság ezért rendet akar vágni a magyar celebek között - írja a Blikk. A GVH a lap szerint tiszta feltételeket akar a celebek szponzorált tartalmaiban, például

egyértelműen jelezni kellene a szponzorált tartalmakat a celebek oldalán. 

A celeb-Insta és celeb-Facebook tényleg egyre inkább virágzó iparág a reklámozóknak, a magyar közösségi média messze legnagyobb sztárjánál, Kasza Tibinél - aki a Facebook posztjaival tavaly 30 millió lájkot gyűjtött össze és összesen 906 ezer követője van -  például már három hónapos kampányt is rendelhetnek a hirdetők alapcsomagként. Mindez viszont jelenleg elég szabályozatlan, ezért akar most rendet tenni a GVH. 

Kasza Tibi
Kasza Tibi
Fotó: facebook / Kasza Tibor

Kasza a Blikknek be is számolt róla, hogy már tárgyalt a GVH-val, és alapvetően örül neki, hogy foglalkozik a kérdéssel a hatóság. "Nem létezett eddig semmilyen útmutatás arra nézve, hogy hogyan kell eljárnunk a közösségi felületeken, és szerencsésnek tartom, hogy ennek kidolgozásába bevonnak minket is" - mondta a celeb. A lap megkeresett más szponzorált tartalmakat több éve posztoló celebeket, például Rubint Rékát is, aki  azt mondta, hogy egy-egy posztnál már most is jelzik valahogy, ha reklámról van szó, hashtag-el jelöli a cég nevét vagy egyszerűen kiírja, hogy szponzorált tartalomról van szó.

A celebek reklámozása az egész világon egyre jobban érdekli a hatóságokat, az Egyesült Államokban bújtatott reklámok posztolása miatt már Kim Kardashiant, Jennifer Lopezt, Lindsay Lohant és Victoria Beckhamet is megbűntették. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?