Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Vasárnap kinyitott az összes Tesco

2017.09.10. 10:05 Módosítva: 2017.09.10. 10:13

Vasárnap reggel a Tesco valamennyi áruháza kinyitott és felkészülten várja a vásárlókat – írja az áruházlánc aktuális sajtóközleményében. 

A Tescónak tegnap még nagyobb gondot okozott az alkalmazottak péntek délutántól tartó sztrájkja, szombat délelőtt közel húsz, estére pedig harminc üzlet zárta be kapuit az országosan működő 206-ból. A kieső munkaerőt az áruházak vezetése több diákmunkás munkába állításával igyekezett pótolni. 

DBZOL20170908042
Fotó: Balogh Zoltán

Vasárnapra véget ért a sztrájk, amit a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete péntekre 16 órától 24 óráig, szombatra pedig 10 órától 24 óráig hirdetett meg. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a munkabeszüntetést értékelve vasárnap reggel az M1-en azt mondta, a Tesco dolgozói elszántak,

kitartanak a követelések mellett, akár a sztrájkot is hajlandók folytatni. 

Bubenkó példaértékűnek nevezte a munkavállalók összefogását. "Magyarországon a versenyszférában ilyen sztrájk még nem volt az elmúlt 27 évben, ezres létszámban, az ország egész területén megmozdultak a dolgozók" - közölte.

A sztrájkra azután került sor, hogy több hónapos huzavona után sem lettek eredményesek a bértárgyalások a munkáltatók és a szakszervezetek között. A dolgozók fizetése a vállalat állítása szerint idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt, ők azonban  25 százalékos bér- és a 15 százalékos létszámemelést követelnek, mostanáig nem jártak sikerrel.