Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Vasárnap kinyitott az összes Tesco

2017.09.10. 10:05 Módosítva: 2017-09-10 10:13:17

Vasárnap reggel a Tesco valamennyi áruháza kinyitott és felkészülten várja a vásárlókat – írja az áruházlánc aktuális sajtóközleményében. 

A Tescónak tegnap még nagyobb gondot okozott az alkalmazottak péntek délutántól tartó sztrájkja, szombat délelőtt közel húsz, estére pedig harminc üzlet zárta be kapuit az országosan működő 206-ból. A kieső munkaerőt az áruházak vezetése több diákmunkás munkába állításával igyekezett pótolni. 

DBZOL20170908042
Fotó: Balogh Zoltán

Vasárnapra véget ért a sztrájk, amit a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete péntekre 16 órától 24 óráig, szombatra pedig 10 órától 24 óráig hirdetett meg. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a munkabeszüntetést értékelve vasárnap reggel az M1-en azt mondta, a Tesco dolgozói elszántak,

kitartanak a követelések mellett, akár a sztrájkot is hajlandók folytatni. 

Bubenkó példaértékűnek nevezte a munkavállalók összefogását. "Magyarországon a versenyszférában ilyen sztrájk még nem volt az elmúlt 27 évben, ezres létszámban, az ország egész területén megmozdultak a dolgozók" - közölte.

A sztrájkra azután került sor, hogy több hónapos huzavona után sem lettek eredményesek a bértárgyalások a munkáltatók és a szakszervezetek között. A dolgozók fizetése a vállalat állítása szerint idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt, ők azonban  25 százalékos bér- és a 15 százalékos létszámemelést követelnek, mostanáig nem jártak sikerrel. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?