Az állami cég volt vezetője hét közbeszerzést is nyert a volt munkahelyétől

2017.10.30. 12:18

Hét vasúti fejlesztésre kiírt közbeszerzést is elnyert el a GTH Holding nevű cég - írja a Világgazdaság. A közbeszerzéseket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) írta ki, az az állami vállalat, amelynél az egyedüliként induló nyertes cég tulajdonosa 2010-ig dolgozott. 

Galuska János, a GTH Holding tulajdonosa 2010-ig a NIF beruházási igazgatója volt. Nem ez az első alkalom, hogy cég közbeszerzést nyer a tulaj volt munkahelyétől, tavaly például azt a 11,2 milliárd forintért  nyerte el a vasúti építkezések 2020-ig tartó auditálására szóló tendert. 

A most elnyert hét közbeszerzésen a GTH volt az egyetlen pályázó. A legnagyobb összegű kiírás 252,5 millió forintot ér, ebben több fejlesztés is van, például a Déli összekötő vasúti híd felújítása és a ráckevei és csepeli HÉV  fővárosi sínhálózatba való integrálásának előkészítése. De ezek mellett elnyerte a cég a 8-as főútnál a Várpalotát elkerülő B2 és B4 vasúti felüljáró hidak építését 94,6 millió forintért, és a MÁV vonalán a vasúti vontatás energiaellátásának fejlesztését 38,4 millióért.