Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnik a hagyományos szódapatron

2017.12.03. 16:21 Módosítva: 2017-12-03 16:22:08

Január elsejétől megszűnik a hab és szódapatron, írja a Liss Patrongyártó, Töltő és Forgalmazó Kft. közleménye alapján a Hvg.hu. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos szódásszifonról át kell majd állni egy modernebb fejlesztésű változatra. Ez az árát is növelni fogja, most a tízdarabos doboz a vásárlás helyétől függően 312–400 forintba kerül, jövőre 999–1250 forint lesz, írja a lap.

Eldobható patron lesz helyette. A Hvg számítása szerint így egy liter házi szóda előállításának önköltsége 100 forintra emelkedik. A technológiaváltásra szükség volt, mert míg 30-40 éve évi 300 millió darab patront tudtak értékesíteni, mostanra 10 millióra csökkent ez a szám.

SZÓDAPATRON 10 csere balos

A  lap megkérdezte Érdi Zoltánt, a Liss stratégiai igazgatóját, aki azt mondta, tizenöt éve napirenden van a technológiaváltás.

Átmenetileg jelentős piacvesztéssel kell számolnunk”.

Külföldön már mindenütt az eldobható patron van forgalomban. A patronokat március 31-ig az értékesítőhelyeken visszaveszik.