Több villányi borát is visszahívja a Sauska

2017.12.05. 10:43

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatát követően a Sauska Pincészet visszavonja a forgalomból a villányi borászatának néhány termékét – derül ki a cég közleményéből

A Nébih jegyzőkönyve szerint a borok fogyasztói azonosítóinak pontatlanságával volt baja az élelmiszerlánc-biztonsági hatóságnak, tehát nem a borok tartalmával, fogyaszthatóságával kapcsolatos probléma a visszahívás oka.

23926482 2021846307844552 6338422951272080858 o
Fotó: Gergo Kapas / Facebook - Sauska

„Az érintett villányi tételek visszavonásáról partnereinket haladéktalanul értesítettük, akik megtették a szükséges lépéseket. Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg” – írták.

A Sauska Pincészet tokaji boraival és pezsgőivel a közlemény szerint minden rendben volt, és a rendben levő villányi borok is forgalomban maradnak. A visszahívás részletei kapcsán megkerestük a Nébihet is. 

A Nébih az Index kérdésére közölte, hogy november 29-én tartottak ellenőrzést a Sauska és Társa Kft. villányi borászati üzemében. Mivel a pincészet többek között több borászati tétel nyomon követését nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatóság – a vizsgálat lefolytatásáig – elrendelte az érintett tételek zárolását és forgalomból történő visszahívását. A hatósági eljárás folyamatban van, további részletekről az eljárás lezárása után tudnak tájékoztatni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét