Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Mészárosék beszálltak a húszmilliárdos növekedéssel berobbant médiacégbe

2017.12.18. 17:47

"Mészáros Lőrinc cége" újabb médiacéget vett. A mostani nevén Opus Global Nyrt. hétfőn este írta közleményében, hogy a 24,67 százalékos tulajdonában álló Status Capital Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. által kezelt Status MPE Magántőkealap megszerezte a Visus Invest Vagyonkezelő Kft. 25,25 százalékos társasági részesedését. (A Status Capital Zrt.-t 75 százalékban Mészáros Lőrinc, 25 százalékban pedig az Opus Global Nyrt. tulajdonolja.)

A tranzakció révén a tőzsdei társaság érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az IKO-csoport, és az Atmedia Kft. fölött is 17-17 százalékos befolyást szerez.

Az Atmediáról már korábban is írtunk, Tombor András saleshouse cége, és rengeteg reklámidőt értékesít, többek között az MTVA, a TV2-csoport, valamint számos tematikus gyermek-, sport-, szórakoztató-, film- és zenei televíziós kereskedelmi csatorna reklámidejét. Ennek eredményeképpen tavaly a bevétele 27,8 milliárd forint volt, majdnem 19 milliárddal több, mint egy évvel korábban, adózott eredménye pedig kevéssel több mint 1,1 milliárd forint volt.

Tombor András pedig Habony Árpád hitelezője.