Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Negyedmilliós extra jutalmat osztottak a Miniszterelnökségen

2017.12.20. 16:47
Felröppent, hogy esetleg pont a Miniszterelnökség dolgozói nem kapnak nagy összegű exrta jutalmat. Aggodalomra semmi ok, nagyon is kapnak. Még az is kap százezret, akit nemrég vettek fel.

Az egyes minisztériumok változó mennyiségű extra karácsonyi jutalmat osztottak a dolgozóiknak, a belügynél például átlagosan fejenként 408 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, Trócsányiéknál 200 ezret, plusz 12 ezer  forintnyi ajándékot, de például a külügyben elvileg most nem osztottak ilyesmit, írta még a Magyar Nemzet.  

Igen ám, de azt is írták, hogy a Miniszterelnökségen Lázár beosztottjai se kaptak, pedig szokatlan lett volna, ha pont ők kimaradnak bármi pénzosztásból. Ráadásul Lázárnak volt egy decemberi határozata arról, hogy mindenképp kapnak negyedmilliós extra jutalmat az emberei, szintén utalványokban. 

A 444 rákérdezett, és utóbbi a valóság, megkapják a negyedmilliót is a Miniszterelnökség bürokratái, már rég át is vehették. Azok kapnak csak százezret, akiket nagyjából most vettek fel, azaz pontosabban az elmúlt 4 hónapban, szeptember óta kerültek a Miniszterelnökségre. A pillanatnyi zavart az okozhatta Lázárék szerint, hogy még novemberben válaszoltak a Magyar Nemzetnek, akkor még nem tudták, hogy a saját szervezetüknek is adnak ilyen bónuszt is. 

Jó tudni, hogy négy minisztérium, köztük a Miniszterelnökség dolgozói két évnyi fizetésüket is felmarkolhatják bónuszként, attól függően, hogy milyen gyorsan szórták ki az uniós pénzeket. A félreértések elkerülése végett a gyorsabb pénzosztást jutalmazzák. Illetve azon dolgozók is jogosultak erre az államigazgatásban egészen elképesztő bónuszra, akiknek soha semmi közük nem volt semmilyen uniós kifizetéshez, írta még a Portfolio.