Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mészáros Lőrincékkel közös közbeszerzést nyert Mráz Dániel Emánuel cége

2018.01.16. 11:12

Mészáros Lőrinc R-Kord nevű cégével együtt nyert 7,63 milliárdos közbeszerzést a Prolan Irányítástechnikai Zrt., amelyet Mráz Dániel Emánuel, a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet vezetőjének testvére vezet, írta az alfahír.

Ez egy 230 fős, nagyjából húszéves cég, Mráz Ágoston Sámuel testvére 2015 vége óta vezeti. A közbeszerzést a Pusztaszabolcs–Dombóvár vasútvonal forgalomtechnikai irányításának kivitelezésére írták ki. A konzorcium az eredetileg meghirdetett 6,6 milliárd forint helyett 7,63 milliárdért fogja megvalósítani a kivitelezést. A konzorcium egyik tagja a Mészáros-féle R-Kord, a másik a Prolan.

A Mráz vezette cég ráadásul egyedül nyerte el a tender másik felét is, a Rákos–Újszász–Szolnok vasútvonalon az ugyanilyen jelleg beruházást, 6,69 milliárdért. Itt Mészáros Lőrinc R-Kordja alvállalkozóként jelenik majd meg.