Rekordot hoztak össze a magyar turisták

2018.01.17. 11:44

Rég nem látott jó évet volt a magyar turizmusnak, a belföldi turizmus rekordot jelentő 14,2 százalékkal bővült tavaly - írja közleményében a Szállás.hu. 2018-ban pedig folytatódhat a növekedés, már csak azért is, mert idén még több hosszú hétvége lesz, mint tavaly.

A legtöbb magyar turistát 2017-ben Budapest, Siófok és Eger vonzotta, de népszerű úti cél volt még Hajdúszoboszló, Szeged, Balatonfüred és Gyula is. A legtöbben júliusban és augusztusban utaztak, ebben a két hónapban jött össze a turisztikai bevételek 41 százaléka. Jót tett a forgalomnak a hosszú húsvéti hétvége is, áprilisban 38 százalékkal többen utaztak, mint 2016 ugyanezen időszakában.

A Magyarországon turistárskodó magyarok 70 százaléka rövid időre, egy-két éjszakára csekkolt be valamilyen szálláshelyre. A legnépszerűbb szállásforma az apartman volt, a belföldi turisták 22,64 százaléka ilyenben szállt meg, de a legnépszerűbbek között vannak a vendégházak és a panziók is. Az is kiderült az elemzésből, hogy egyre többen fizetnek SZÉP-kártyával: A SZÉP-kártyás fizetések száma 32 százalékkal, míg értéke 42 százalékkal nőtt.