Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Rekordot hoztak össze a magyar turisták

2018.01.17. 11:44

Rég nem látott jó évet volt a magyar turizmusnak, a belföldi turizmus rekordot jelentő 14,2 százalékkal bővült tavaly - írja közleményében a Szállás.hu. 2018-ban pedig folytatódhat a növekedés, már csak azért is, mert idén még több hosszú hétvége lesz, mint tavaly.

A legtöbb magyar turistát 2017-ben Budapest, Siófok és Eger vonzotta, de népszerű úti cél volt még Hajdúszoboszló, Szeged, Balatonfüred és Gyula is. A legtöbben júliusban és augusztusban utaztak, ebben a két hónapban jött össze a turisztikai bevételek 41 százaléka. Jót tett a forgalomnak a hosszú húsvéti hétvége is, áprilisban 38 százalékkal többen utaztak, mint 2016 ugyanezen időszakában.

A Magyarországon turistárskodó magyarok 70 százaléka rövid időre, egy-két éjszakára csekkolt be valamilyen szálláshelyre. A legnépszerűbb szállásforma az apartman volt, a belföldi turisták 22,64 százaléka ilyenben szállt meg, de a legnépszerűbbek között vannak a vendégházak és a panziók is. Az is kiderült az elemzésből, hogy egyre többen fizetnek SZÉP-kártyával: A SZÉP-kártyás fizetések száma 32 százalékkal, míg értéke 42 százalékkal nőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?