Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sokféleségért felelős vezetőt nevezett ki a H&M, a majmozós pulcsi hatására

2018.01.17. 19:57

Sokféleségért felelős vezetőt nevezett ki a H&M, miután nagy felháborodást váltott ki, hogy egy fekete kisfiú modelljükre egy "a legmenőbb majom a dzsungelben" feliratú kapucnis pulcsit adtak.

Azért erre nem vesznek fel külön embert, inkább marketingcélú a dolog: a dolgozói kapcsolatokért globálisan felelős igazgatót, Annie Wút, a cég egy régi alkalmazottját bízták meg a poszt ellátásával. A cég Facebook-oldalán közölte, hogy "őszinte az elkötelezettségünk a sokféleség és a befogadás mellett, ezért neveztünk ki globális vezetőt e területre, hogy munkánkat előrevigye" - írta az MTI.

A stockholmi székhelyű vállalat azzal védekezett, hogy nem szánt szándékkal készült a képaláírás. A Dél-Afrikai Köztársaságban a felirat olyan felzúdulást váltott ki, hogy tiltakozók feldúlták az H&M helyi üzleteit. Az Egyesült Államokban LeBron James kosárlabdázó és a rapper Diddy szintén felháborodott. A The Weeknd és a G-Eazy amerikai rapperek megszakították együttműködésüket a svéd céggel.