Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Habony ügyvédje közbeszerzési tanácsosként dolgozik a fővárosnak

HUS 0645
2018.01.19. 10:59

Kovács Loránd az elmúlt hat évben több mint húsz, főleg a fővároshoz kötődő közbeszerzésnél dolgozott mint a kiíró és a pályázók kapcsolattartója – írja a Népszava. Ő az az ügyvéd, aki több perben és ügyben is képviselte Orbán Viktor tanácsadóját, például akkor, amikor Habony beperelte az Indexet, mert leközöltünk róla egy videót, pedig szerinte ő nem közszereplő.

A Népszava cikke szerint a Kovács Loránd ügyvédi iroda csak a január 3-i Közbeszerzési Értesítőben ötször szerepel, például a BKV Vasúti Járműjavító Kft. (VJSZ) 60 milliós jármű-diagnosztikai és a János kórház cseppfolyósoxigén-tenderénél, ahol közbeszerzési szaktanácsadóként dolgozott. 

Mindez annak fényében érdekes, hogy Tarlós István főpolgármester korábban a főváros közbeszerzési cégének például megtiltotta, hogy egy másik, Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz köthető ügyvédi irodával, a Kosik Ügyvédi Irodával együttműködjön. Tarlós a Népszavának most azt nyilatkozta, azt továbbra sem tartja helyesnek, hogy fővárosi szervezetek általános képviseleti megbízásokat írjanak alá ügyvédi irodákkal, ahogy azt a  Fővárosi Közbeszerzés Kft. is tette a Kosik Ügyvédi Irodával. Kovács viszont nem ilyen formában jelent meg a közbeszerzések körül, ezzel pedig úgy tűnik, már nincs baja a fővárosi vezetésnek. 

(Borítókép: Habony Árpád távozik a Parlament épületéből, 2014 december. Fotó: Huszti István)