Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Turisztikai Ügynökség: Ha bevándorlás van, vége a turizmusnak

2018.04.03. 08:34

"Ha bevándorlás van, nincs turizmus" - ezzel az erős üzenettel szállt bele a Fidesz kampányába a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán.

A Magyar Időknek adott interjújában ráerősített Orbán Viktor múlt heti mondására, miszerint akár már évi tízezer bevándorló is "kiszorítaná a szuszt a magyar gazdaságból". Guller úgy vélte, a turizmus lenne az első, ami megérezné a bevándorás negatív hatásait. Pénz sem maradna igazán a fejlesztésekre, ha a bevándorlókra kell költenünk, a migráció egyszerűen "megbénítaná" a turizmus fejlődését.

Az állami turisztikai megaközpontot irányító Guller levezette, hogy ha migráció van, vesztesekké válnak a gyógyfürdők, konferenciák, a vallásturizmus, de még a "családbarát vendéglátás is elveszítené eddigi vonzerejét."

A KSH-ra hivatkozva példaként említette azt is, hogy a magyarok jelenleg mennyire biztonságban érzik magukat az utcákon, de ez megváltozna a migrációval. (Igaz olyan OECD-felmérés is megjelent már, amely alapján úgy tűnik, már a kormánypropaganda erősödésével párhuzamosan elkezdtek félni a magyarok az utcákon, migránsok ehhez nem is kellettek.)

"Ki kell mondani: ma Bécs, München, a Comói-tó nem ugyanaz, mint régen. Németország nagyvárosaiban, a fő pályaudvarok környékén arab nyelvű boltok nyíltak, mert akkora lett a vásárlóerő, megváltozott minden – ez az ott élők mindennapjain túl márpedig a turizmusra is egészen biztosan rányomja a bélyegét" - mondta.