Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A Mol vezetője szerint megnyugtató, hogy nyert a Fidesz

2018.04.13. 08:39

Hernádi Zsolt, az egyik legnagyobb magyar cég, a Mol elnök-vezérigazgatója megnyugtatónak nevezte, hogy a Fidesz nyert a vasárnapi választásokon, és így folytatódhat az Orbán-kormány gazdasági programja – ezt mondta a cégvezető a Népszavának a Mol csütörtöki közgyűlése után. Hernádi úgy látja:

Gazdasági értelemben a Fidesz választási győzelme és az így kialakuló politikai helyzet kiszámíthatóságot, stabilitást üzen.

Az ellenzék javaslatai viszont nyugtalanították Hernádit, a többkulcsos adó bevezetése vagy a vállalati jövedelemadó emelése lórúgásként hatott volna a versenyképességre. Igaz, Hernádi nem részletezte, hogy pontosan mely ellenzéki pártok javaslatairól volt szó. Hogy a Fidesznek mi a gazdasági programja, azt nem igazán lehet tudni, mert választási programja a pártnak a migránsozáson kívül nem volt. (Arról, hogy mi várható a gazdaságban, itt írtunk részletesebben.)  Hernádi kérdésre azt is elmondta, hogy

leginkább a játékról szokott beszélgetni Mészáros Lőrinccel a felcsúti stadion VIP-páholyában.

A focin kívül néha más témák is felmerülnek, de üzlet, befektetés nem igazán, már csak azért sem, mert a Mol és Mészáros Lőrinc cégei más területen mozognak.

Hernádit arról a kiszivárogtatott OLAF-jelentésről is kérdezte a lap, amely szerint Hernádi innovációs EU-pénzek kiosztására alakult vállalkozása, a Gran Private Equity kartellezhetett Garancsi István ugyanerre alapított cégével, a Garangolddal, a pénzt pedig szexrandi-oldalakba fektették, amelyek sokszorosan túlárazott áron vettek domainneveket és hasonlókat. A pályázatok miatt a magyar állam 400 millió forintot fizetett vissza az EU-nak.

A Mol-vezér erről azt mondta, a jelentést megszerző 24.hu cikke tele van csúsztatásokkal. Ilyen például az, hogy hiányos lett volna a közbeszerzés, amelyet Hernádi és Garancsi cégei megnyertek, és hogy kartelleztek volna. Magáról a beruházásról pedig azt mondta: az ilyen típusú mikrogazdasági befektetéseket az így szerezhető pótolhatatlan tapasztalat miatt szinte kötelezővé tenné a nagyvállalati vezetők számára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?